Erkend leerbedrijf, werken & leren bij thyssenkrupp Veerhaven
De rivieren van Europa bevaren en echte vrijheid voelen? Geen 9 tot 5 baan, maar avontuur in je werk. Een werkplek die er iedere dag anders uitziet. Dat is werken bij één van de meest toonaangevende duwvaartrederijen in de droge bulksector. Reis je graag, houd je van de buitenlucht en ben je geïnteresseerd in techniek? Je bent bij thyssenkrupp Veerhaven van harte welkom.
texture
thyssenkrupp veerhaven is de beste keuze voor werken & leren in de binnenvaart!

We vergoeden je opleiding tot machinist, schipper of kapitein

Je kunt een maatwerk opleiding tot machinist volgen

Via een intern opleidingsprogramma kun je schipper of kapitein worden

Aan boord word je begeleid door opleidingskapiteins (Ausbilder)

Je krijgt "on the job"-training in de vorm van een meester-gezel-constructie

We hebben de simulatoren op de Maritieme Academie in Harlingen afgestemd op onze vaarroute zodat jij daar kunt oefenen.

Erkend leerbedrijf

Wij zijn een erkend leerbedrijf in de binnenvaart. Wij werken daarnaast samen met de Duitse firma Haeger & Schmidt; zij leiden Duitse leerlingen op die op hun beurt op de duwboten van thyssenkrupp Veerhaven het vak leren. Wij zijn altijd op zoek naar leerlingen om op te leiden.
Vraag informatie aan

Volg de 360° tour aan boord van één van onze schepen.

Wil je achter de schermen kijken? Stap aan boord met onze 360° rondleiding en ontdek hoe het is om te werken aan boord van onze schepen. Durf jij de uitdaging aan?

Stuur mij een gratis VR-bril!

Interne opleiding tot kapitein of schipper op de binnenvaart

Als je de binnenvaart in wilt, start je met een opleiding bij een scheepvaartschool. Zodra je daar papieren voor hebt gehaald, ben je leerling-matroos. Je kunt dan bij thyssenkrupp Veerhaven komen werken en doorleren tot schipper op kapitein. Veerhaven betaalt dan de opleidingen die je nodig hebt om schipper te kunnen worden in de binnenvaart:

  • Groot vaarbewijs
  • Marifooncertificaat
  • Radarcertificaat
  • Rijnpatent
Vraag informatie aan
Interne opleiding tot kapitein of schipper op de binnenvaart
Erkend leerbedrijf

Hoe werkt het?

We begrijpen dat je nieuwsgierig bent hoe dit er dan uitziet.
In de wereld van de binnenvaart valt van alles te beleven en kun je je eindeloos blijven ontwikkelen. Er is een handig werkboek dat ervoor zorgt dat je niet tussen wal en schip raakt. Hierin vind je alle informatie over het sollicitatieproces en de ontwikkelingsmogelijkheden aan boord.
Werkboek instappen in de binnenvaart
Als je 16/17 jaar bent kun je bij ons starten als leerling-matroos. Er wordt altijd gekeken naar je vaardigheden en carrièrewensen. Daarop stemmen we een plan van aanpak met je af. Instromen kan tijdens je opleiding of zelfstudie. De interne opleiding bij thyssenkrupp Veerhaven houdt het volgende in:
Erkend leerbedrijf
Erkend leerbedrijf

Maatwerkopleiding tot machinist op de binnenvaart

thyssenkrupp Veerhaven heeft nog een echte machinist aan boord. Veel van onze machinisten komen van de zeevaart of hebben op een andere manier ervaring in de machinekamer opgedaan. Wil jij tot machinist opgeleid worden? Dat kan! Je krijgt bij ons een interne opleiding.

Heb je interesse of wellicht nog vragen? Neem contact met ons op of kom eens langs, dan vertellen we je er graag meer over.

Vraag informatie aan
"Wanneer we machinisten opleiden kunnen we ze naar school sturen zodat ze de aantekening in hun dienstboekje krijgen. Voor jonge machinisten die wel deze aantekening hebben, maar weinig ervaring hebben, bieden we aan om een bepaalde tijd met een ervaren machinist mee te lopen boven de sterkte. Wat dit inhoudt? Normaal zijn er 7 man aan boord. Boven de sterkte betekent dus als 8e man. In die periode wordt een takenboek bijgehouden,” aldus het hoofd technische dienst die de machinisten technisch aanstuurt.
thyssenkrupp Veerhaven BV Duwvaartrederij
© 2021 thyssenkrupp Veerhaven BV Alle rechten voorbehouden.
Intranet E-portal Disclaimer Privacy